dinsdag 11 november 2014

Jon's plotter




We hadden nog steeds ons illustrator document waar we beide een zin hebben geschreven op een tablet. Deze tekst hebben we via een kleine plotter met behulp van een fineliner opnieuw geschreven. Exact dezelfde tekst geproduceerd maar dan met pen en papier. Het is bizar om te zien hoe een machine jou handschrift schrijft.

Waarom is dit relevant?
Het zien van een machine wat jou handschrift schrijft zonder dat je zelf een pen aan hoeft te raken was fascinerend om te zien. Op deze manier projecteer je een beetje menselijkheid in die machine en ga je het zien als een niet meer koud apparaat maar meer dan dat. De machine wordt menselijker en jou handschrift zal eeuwig op deze manier bestaan zonder verdere invloed van de mens. Het wordt dus iets digitaler. Op deze manier combineer je de uitwerking van beide soorten tekst met elkaar.

maandag 10 november 2014

Handschrift breien





We zijn ons handschrift om gaan zetten naar een brei patroon in de verwachting dat we hierdoor uit zouden komen op een bepaald patroon wat refereert naar het handschrift. We kwamen er alleen achter dat de lijn dikte die we hebben gekozen redelijk duidelijk zichtbaar blijft in het breisel. Het wordt geen abstract patroon. De achterkant lijkt hier al meer op. We gaan hier mee verder experimenteren met handschriften, en lijndiktes etc om te kijken of we op deze manier tot patronen kunnen komen die vanuit je eigen handschrift ontworpen zijn.

Waarom is dit relevant?
Het handschrift bestaat al eeuwen. Mensen zijn er aan gewend en het is vooral een nuttige tool om informatie en gedachtes op te kunnen schrijven zodat ze niet vergeten worden. Toch evolueert de wereld om ons heen zo snel maar wij hebben het idee dat het handschrift niet mee evolueert. En wat niet mee gaat in vooruitgang verdwijnt. Nu willen wij het handschrift transformeren naar een vorm die wel kan blijven bestaan in de toekomst. Door te breien ontstaat er een abstracte vorm aan de achterkant terwijl de voorkant nog leesbaar is. Door hier gebruik van te maken wordt het handschrift gebruikt om een persoonlijk patroon te maken wat kan worden gedragen. Op deze manier wordt communiceren verplaats naar patronen in plaats van handgeschreven letters.

Handschrift borduren










We zijn met ons gedigitaliseerd handschrift de mogelijkheden gaan bekijken waarop we ze zouden kunnen transformeren tot weer iets analoogs. 

We maken de stap: analoog -> digitaal -> terug naar analoog. 

We kwamen direct met de borduurmachine. Hier kan je het uploaden en wordt je handschrift bijna precies zoals je het zou schrijven geborduurd. 

Waarom is dit relevant?
De stap van zelf schrijven en dit uit handen geven aan een machine die het nog een keer dupliceert voor je maar dan met stof en draad. Dit geeft een andere dimensie, je kan het voelen, verwerken in kleding etc. Het communiceert op een andere manier dan wanneer je het zelf met pen en papier schrijft. Op de achterkant staat het in spiegelbeeld en creĆ«ert het wit op wit een braille achtig effect. Het lijkt alleen maar leesbaar als je eroverheen gaat met je vinger. 
Het overdragen van ons analoge handschrift naar een machine die dit dupliceert is voor ons een goed experiment om verder te komen met ons project.








Make handwriting digital


We waren aan het brainstormen wat typisch iets identiek is wat iedereen heeft. We kwamen uit op je handschrift. Er zijn mensen die geloven dat je aan het handschrift van iemand zijn persoonlijkheid kan aflezen. En bij iedereen verschilt deze ook. Alleen door de technologische opkomst zijn de handgeschreven brieven al verdwenen en komt er steeds meer getypte tekst voor in de plaats. Denk maar aan alle laptops, en berichten apps als Whats app en msn. 

Om met dit gegeven een beetje te spelen zijn we gaan schrijven op een Bamboo tablet, wat ons handschrift meteen omzet in een digitaal illustrator bestand. Op deze manier hadden we mogelijkheden als lasercutten, borduren, breien etc opeens mogelijk gemaakt met ons handschrift. 

experiment facial expression






Een paar voorbeelden van een persoon die is gefotografeerd terwijl hij een woord zei. Op deze manier probeerden we gezichtsuitdrukking naar voren te halen, zien hoe een persoon zou reageren als we hem een moeilijk woord of een vies woord lieten uitspreken. Dit is echter het begin van ons research project en we zijn erachter gekomen dat deze uitkomsten ons niet veel verder konden brengen in ons project.